Miksi tavoitteiden asettaminen on tärkeää?

Tuntuuko joskus siltä, että elämäsi pyörii ympyrää? Kompassista tuntuu puuttuvan suunta, etkä oikein tiedä, mihin olet menossa tai mihin edes haluaisit mennä? Jokainen aamu tuntuu samanlaiselta ja vaikka mikään ei ole varsinaisesti pielessä, kaipaat silti muutosta. Ihmiselle on luontaista pyrkiä eteenpäin elämässä, mutta joskus ajaudumme tilanteeseen, jossa emme oikeastaan enää tiedä, mitä elämältä haluamme. Tällaisena hetkenä on hyvä pysähtyä miettimään, mikä elämässä on todella tärkeää. Mitä sinä haluat?

Oikein asetetut tavoitteet ovat meille tärkeä voimavara, sillä ilman niitä vain ajelehdimme ajassa –ilman päämäärää, läpi elämän. Joskus asioiden on tietysti hyvä antaa vain tapahtua, ja kuten aikaisemmin olen todennut, kaikkeen tapahtuvaan ei voi itse vaikuttaa, mutta itse asetettu tavoite auttaa meitä eteenpäin. Koska kaikella toiminnallamme ja käyttäytymisellämme on aina jokin päämäärä, eikö olisikin parempi, mikäli tämä päämäärä tukisi niitä asioita, jotka ovat meille tärkeitä?

Oletko itse miettinyt omia tavoitteitasi? Mitä haluat saavuttaa? Kuka haluat olla? Tänään, huomenna, ensi viikolla, tässä kuussa tai tänä vuonna? Mihin suuntaan elämäsi on menossa? Mikäli tavoitteet puuttuvat, emme koskaan saavuta sitä, mitä todella haluamme. Jos et pysty selkeästi kuvailemaan mitä haluat, niin miten voit sen saavuttaa?

Me luomme elämämme hetki hetkeltä ja siksi jokaisen on hyvä tietää, minkälaisen tulevaisuuden haluaa itselleen rakentaa. Selkeästi ilmaistu tavoite auttaa meitä fokusoitumaan oikeisiin asioihin elämässä. Kun tavoite on konkreettinen ja luotu oikealta pohjalta, siihen on helppo keskittää oma energia. Tällöin olemme astetta lähempänä sen toteutumista ja alamme kuin itsestään ajautua sitä kohti. Kun alitajunta on ohjelmoitu tavoitteen saavuttamiseen, oikeastaan ainut ihminen, joka tällöin voi enää estää tavoitteen saavuttamisen, on sen asettaja itse. Se mihin suuntaat oman keskittymisesi ja energiasi on lopulta se, mitä tulet saamaan. Mieti siis tarkkaan, mitä todella haluat.

Jos merkityksellisten tavoitteiden löytäminen tuntuu vaikealta, voit ottaa avuksi esimerkiksi Aarrekartta-harjoituksen. Aarrekartta/Miellekartta/Mind map (rakkaalla lapsella on monta nimeä) on tehokas työkalu, joka auttaa selkeyttämään omia ajatuksia ja tuntemuksia. Itse teetätän omille asiakkailleni Aarrekartta-harjoituksen aina, kun asiakas sanoo olevansa tyhjiössä, kokee jymähtäneen paikalleen tai on omasta mielestään muuten vain hukassa. Käytän tätä työkalua myös itse aktiivisesti omassa arjessani ja voin kertoa sen todella toimivan. Miksi et siis itse kokeilisi samaa?

Tämä postaus tarkasteli tavoitteiden merkitystä ja sitä, miksi ne ovat meille niin tärkeitä. Seuraava kirjoitukseni tulee vastaavasti käsittelemään tavoitteiden asettamista. Miten tavoitteet kannattaa asettaa, jotta ne ovat linjassa sen kanssa mitä todella haluamme, ja miten muotoilemme haluamamme niin, että voimme sen oikeasti saavuttaa.

Stay tuned!

Namaste.

P.S. Kuvat otettu Thaimaan Koh Phanganin saarella. Lisää kuvia Instagramissa @milla_purebeing.

Viimeisin postaus
Arkisto
Kategoriahaku
  • Grey Facebook Icon

© Copyright PureBeing 2020.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now