Gluteenittomat tattaririeskat & valkosipulilevite

Pyrin arkena noudattamaan gluteenitonta ruokavaliota, sillä olen huomannut sen helpottavan oloani ja tasapainottavan herkkää vatsaani. Tämän vuoksi kaikenlaiset gluteenittomat ruoat ja reseptit kuuluvat joka päiväiseen elämääni. Pitkän tauon jälkeen olen lisäksi innostunut jälleen leipomaan, mikä onkin ollut mainio tapa purkaa työkiireiden tuomaa stressiä! Mikäli elämä tuntuu hektiseltä, suosittelen pyöräyttämään vaikka pellillisen näitä suussa sulavia tattaririeskoja :)

Gluteiinittomat tattaririeskat

Tattari on luontaisesti gluteeniton kasvi, joka sopii käytettäväksi kauran tapaan. Monet karttavat sen vahvaa makua, mutta minusta tattarista tehdyt puurot ja leivonnaiset ovat taivaallisia! Tattarissa on kauran tapaan paljon proteiinia (13 g / 100 g) ja suuren kuitupitoisuutensa vuoksi sen sanotaan poistavan ylimääräistä turvotusta ja vieläpä emäksisöivän kehoa. Jos aamusi alkaa aina kaurapuurolla, kokeile jonain aamuna kauran sijasta tattaria joko puuron tai rieskojen muodossa. Näin saat ruokavalioosi vaihtelua ja lisää makua!

Gluteiinittomat tattaririeskat

(Resepti on mukailtu Maku-lehden Tattaririeskat-ohjeesta)

Ainekset:

  • 6 dl tattarihiutaleita

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl ruokasoodaa

  • 4 dl maustamatonta soijajogurttia

  • 1 kpl porkkana raastettuna

  • 40 g voita

  • 2 rkl oliiviöljyä

Tee näin:

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sekaan jogurtti, porkkanaraaste, sulatettu voi ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Lusikoi taikinasta n. ruokalusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperilla verhoilulle uunipellillä. Taputtele kostutetuin käsin rieskan muotoon.

Paista rieskoja 250-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Jäähdytä hetki leivinliinan alla ja tarjoile valkosipulilevitteen kera.

Valkosipulilevite

Kokeile ja ihastu! Tätä reseptiä voit tuunata omien mieltymystesi mukaan. Mikäli valkosipuli ei kuulu omiin suosikkeihisi, testaa pieneksi pilkottua persiljaa tai muita mieleisiä yrttejä. Kurkuma toimii myös loistavasti! Se antaa levitteeseen kivan itämaisen maun ja värin. Löydettyäsi oman lempparisi, voit jättää pitkälle prosessoidut margariinit kauppojen hyllyille.

Valkosipulilevite

Ainekset:

  • 200 kirnuvoita (luomu)

  • 2 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä

  • 2 kpl valkosipulin kynttä

Ota voi huoneen lämpöön hyvissä ajoin, jotta se ehtii pehmenemään ennen valmistusta. Paloittele voi ja valkosipuli silppuriin/blenderiin ja lisää joukkoon oliiviöljy. Sekoita seos tasaiseksi massaksi, kaada sopivaan purkkiin ja laita jääkaappiin.

Maistuvia hetkiä!

Namaste.

Viimeisin postaus
Arkisto
Kategoriahaku